Is de tocht voor iedereen geschikt?
Nee! Je moet rekening houden met twee dagen grotendeels onverhard m-biken of gravellen, pittige klimmetjes en mooie afdalingen! De Limburg Challenge is dus vooral geschikt voor de duursporter en de geoefende en conditioneel sterke fietser. De routes zijn ook geschikt voor ervaren gravellers!
Kan ik op elke fiets deelnemen?
Nee, omdat we kiezen voor vooral onverharde paden met veel klim en daalwerk is de Limburg Challenge alleen geschikt voor mountainbikes en gravelfietsen Je kunt natuurlijk ook op een e-bike deelnemen. Een extra accu is wel aan te bevelen. Je kunt dit jaar ook deelnemen op een gravelfiets, mits je technisch bent en een licht verzet monteert!
Hoeveel pauzeplaatsen zijn er?
We hebben twee pauzeplekken op ca 1/3 en 2/3 van de etappes! Sportdranken en Power Bars wordt geleverd door MAXIM Sportvoeding!
Hoe is het eten en drinken geregeld?
Op vrijdagavond is het eten voor eigen rekening. Er staat een Foodtruck met Burrito's voor je klaar. Verder krijg je zes drankbonnen die je het hele weekend kunt inwisselen. Wij zorgen op zaterdagochtend voor een stevig ontbijt. Je neemt eten en drinken mee voor onderweg. Wij zorgen voor een uitgebreide barbecue bij terugkomst in Swalmen. Als je bonnen op zijn is drank voor eigen rekening. De volgende dag verzorgen wij weer het ontbijt en eten en drinken voor onderweg. Bij aankomst op zondag staat er een pastamaaltijd voor je klaar.
Gaat de Limburg Challenge altijd door?
Ja, normaal gesproken wel, maar bij de weerswaarschuwing Code Rood moeten wij het evenement uit oogpunt van veiligheid last-minute aflasten. Om organisatorische reden en reeds aangegane financiële verplichtingen kunnen gemaakte kosten dan niet volledig worden gerestitueerd worden, noch kan het evenement worden verplaatst. Wel zullen we het inschrijfgeld dan voor een zo groot mogelijk gedeelte proberen terug te betalen. Dat zelfde geldt overigens ook als we minder dan 50 deelnemers hebben. Dan gaat de Limburg Challenge ook niet door en krijg je je inschrijfgeld volledig terug!
Stel onderweg krijg ik pech ?
Mocht er onderweg wat aan de hand zijn, dan kun je het noodnummer bellen, dat gelijk met jouw startdocumenten wordt uitgegeven en komen we jou en je fiets indien nodig ophalen. Wij gaan er echter vanuit dat je primaire pech zelf kunt herstellen (zoals een lekke band, kettingbreuk, afstellen versnellingen etc). Wij verwachten dat jouw fiets in goede staat verkeert. Bij de pauzeplekken is eventueel een EHBO box aanwezig.
Ik wil met een grote groep komen, is er dan een kortingregeling?
Ja, voor groepen van 4 personen of meer geldt een kortingsregeling van 10%. Stuur voor de aanmeldprocedure voor groepen een mailtje aan info@limburgchallenge.nl
Kan ik mijn telefoon, Power Bank,GPS of accu opladen?
Ja dat kan. Wij hebben een centrale voorziening waar je je apparaten kunt opladen. Je kunt eventueel zelf ook in je bagage een elektra verdeeldoos meenemen. Een of twee Power Banks voor onderweg voorkomt voortijdig uitvallen van jouw navigatie. Wanneer je in groepjes fietst en navigatie op toerbeurt gebruikt verleng je de gebruiksduur van jouw navigatie. Houd rekening met een fiets- en dus navigatietijd, van gemiddeld 8 to 10 uren per dag. Je reserve-accu kun je aan ons meegeven dan zorgen wij dat ie op een pauzeplek ligt.